Рівне Інформ

Репродуктолог Київ: Хто краще, чоловіки чи жінки?

Репродуктолог Київ: Хто краще, чоловіки чи жінки?
159142 ПЕРЕГЛЯДІВ

Хто крутіший? Розглянемо особливості будови організму чоловіка та жінки.  

Людський організм подібний до цілого Всесвіту, де щомиті вирує життя. Наші органи та системи працюють невтомно як єдиний годинниковий механізм. Багато процесів однаково чудові як у жіночому організмі, так і у чоловічому. Але все ж таки робота багатьох внутрішніх органів суттєво відрізняться, що й обумовлює несхожість жінки та чоловіка.  

Серце чоловіка більше і б'ється приблизно 70 ударів на хвилину в той час, як нормальний пульс для жінки досягає 80. Але клітини, які є транспортом для кисню (еритроцитів) у чоловіків більше на 20% Тому чоловіча кровоносна система для перенесення літра кисню витрачає 6 літрів крові, а жіноча - цілих 7. Така різниця в будові та роботі й пояснює той факт, що чоловіки витриваліші й легше переносять фізичні навантаження. Хоча тиск у жінок також нижчий, тому гіпертонія (підвищений кров'яний тиск) частіше непокоїть чоловічу стать.  

Щитоподібна залоза у жінки більша та працює активніше. Завдяки цьому у нас менше підшкірного жиру, непотрібного волосся на тілі, шкіра більш пружна і гладка і ми міцніші щодо простудних захворювань.  

У чоловіка активніший обмін речовин, тому їм легше скинути зайву вагу. Хоча харчування у них на 700 ккал більше на день. Але жінки краще почуваються у спеку.  

Поправляються чоловіки та жінки також по-різному. У жінок жир відкладається навколо живота та стегон, а у чоловіків – між органами. Тому ліпосакція популярніша серед жіночої статі.  

Жінка – ХХ, чоловіки – ХY Завдяки другій Х-хромосомі дівчатка із захворюваннями, пов'язаними з хромосомними порушеннями, народжуються рідше. Але спадкові захворювання, які укладені в мітохондрії (енергетичні клітини яйцеклітини) передаються лише по лінії матері.  

Ми одне одного не чуємо! Проблеми зі слухом стосуються обох статей, але жінки з віком не сприймають низькі звуки, а чоловіки навпаки високі.  

Зорове сприйняття у нас також відрізняється. Жінки дійсно розрізняють більше відтінків і периферичний зір у нас кращий. А у чоловіків розвинений так званий візуальний пошук. Ці особливості нам, мабуть, дісталися від предків – чоловіки здобувачі, а жінки створюють затишок, звертаючи більшу увагу на деталі в інтер'єрі.  

Звичайно ж і гормональний фон грає величезну роль у нашій відмінності. Чоловіки частіше суперничають між собою, тому серед них більше лідерів та керівників, оскільки вони ризикованіші. У цьому їм допомагає тестостерон, якого в десятки разів більше, ніж у жінок. Наш з Вами гормон – це естроген. Завдяки йому ми жіночні, красиві та сексуальні. Також естроген тримає в тонусі наші судини, тому ми менше схильні до ризику розвитку атеросклерозу.  

Будова наших статевих клітин також відрізняється. Яйцеклітина в тисячі разів більше сперматозоїда! Крім Х-хромосоми вона містить енергію завдяки мітохондріям. Сперматозоїди бувають двох видів - або Х або Y. Яйцеклітини зароджуються з розвитком всіх органів під час внутрішньоутробного життя. Нові сперматозоїди з'являються щотижня.  

Загалом слабких сторін вистачає як у чоловіків, і у жінок. Але й сильних достатньо. Ми різні, як два пазли однієї картинки. Тож давайте один одного доповнювати.

Теги: Репродуктологія Київ

© 2020 rivne-inform

Мої відео