Рівне Інформ

Народжені в різні дні та в різних містах – унікальні двійнята з'явилася на світ на Львівщині

Народжені в різні дні та в різних містах – унікальні двійнята з'явилася на світ на Львівщині
190884 ПЕРЕГЛЯДІВ

Людський організм інколи може підкинути дуже незвичайні ситуації. Різноманітні поломки генів, незвичайні та дуже рідкісні стани, дивовижні випадки одужання після майже невиліковних хвороб – все це інколи зустрічається. І неймовірно дивує людей. Але найбільш незвичайним та незвіданим є все, що пов'язано із вагітністю та пологами. Медицина нібито і знає, як відбувається все це. Але інколи бувають дуже неочікувані випадки.

Більшість людей прекрасно знають, що вагітність триває дев'ять місяців, яким чином вона взагалі з'являється та чим закінчується. І ні для кого не секрет, що пологи – процес досить складний та інколи небезпечний. І для того, щоб вагітність та пологи проходили без проблем та ускладнень, завжди потрібен нагляд лікарів, особливо це стосується останнього. Відомо дуже багато випадків, коли жінки вирішували народжувати вдома і не просто отримували допомогу не вчасно та не в тих умовах, а ще й втрачали життя. І своє, й дитини. Звісно, бувають виключення. Бувають випадки, коли домашні пологи проходять нормально. Але здебільшого це у разі, коли на місці є карета швидкої допомоги та сам процес абсолютно неочікуваний, до лікарні вже просто немає можливості доїхати. Частково саме таким і був випадок, що стався на Львівщині.

Там до служби екстреної медичної допомоги надійшов виклик. Повідомляли про те, що вагітна жінка може ось-ось народити. Такі ситуації непоодинокі, вони вже досить звичні для бригад швидкої допомоги, тому майже одразу після отримання виклику, фельдшерка зателефонувала туди, звідки їх викликали. Це звичайна практика – повідомити, що медики вже в дорозі та нагадати про те, щоб рідні не забули взяти необхідні речі, документи та обмінну карту (медичну карту, що ведеться для вагітної у закладі жіночої консультації). Також попросили й вийти фактично зустріти, адже викликали лікарів у селище, де приватні будинки і не знаючи нумерації досить складно знайти потрібний. Але замість згоди та конкретизації даних було отримано повідомлення про те, що здається вже запізно. Породілля, до якої їхала карета швидкої медичної допомоги, могла народити вдома.

Насправді так і сталося. У жінки були досить стрімкі пологи й фактично з допомогою мами та фельдшерки, яка все-таки встигла прибути, вона народила вдома. Дівчинку прийняли, провели їй потрібні первинні процедури, а також обрізали та зробили обробку пуповини. Абсолютно здорова дитина народилася вдома, але все-таки потребувала того, щоб відправитися з мамою до лікарні. Потрібно було провести обстеження та інші  процедури. Але виявилося, що це ще не кінець. Жінка була вагітна двійнею. І ще мав бути хлопчик, Як казали на консультаціях УЗД, він навіть трошки більший. І це викликало величезне здивування у медиків. Одразу ж викликали підмогу.

Після того як приїхала ще одна карета швидкої допомоги, уже дві бригади медиків фактично розподілили обов'язки. Та, що тільки приїхала взяла на себе породіллю, а от та фельдшерка, що прийняла дитину, в іншій кареті їхала із новонародженою. Була загроза того, що другу дитину жінка народить в машині. Тому фактично ось таким кортежем із двох машин, під звуки сирен, проблискові маячки та на швидкості, що значно перевищує дозволену звичайним водіям (близько 150 км/год) медики відправилися до перинатального центру. І вони встигли. Друга дитина, дійсно трошки більший хлопчик, що до того ж був ще й в неправильному положенні, народилася у пологовому будинку, як це й повинно було відбутися.

Як виявилося, жінка ще як мінімум 10 днів повинна була ходити вагітною. Очікувана дата пологів була 17 лютого, тому ніхто навіть не гадав, що все станеться саме так. Вона просто думала, що в неї болить живіт після вечері. А виявилося, що це діти вирішили трошки раніше з'явитися на світ.

Унікальність цього випадку у тому, що фактично діти народилися в різні дні та у різних населених пунктах. Дівчинка – ввечері вдома, у селищі Пустомитівщини, а хлопчик – наступного дня у Львові.

Але все пройшло благополучно. Друга дитина, не дивлячись на неправильне положення, народилася за допомогою лікарів. А перше немовля пройшло всі необхідні процедури.

Наразі відомо, що всі учасники цієї ситуації, і мама, й діти – у хорошому стані. Вони себе почувають добре та знаходяться у пологовому будинку. Звісно, такий випадок залишив купу вражень у лікарів, що були причетні до нього. Такого у їх практиці ще не було. Але добре, що все закінчилося добре.

© 2020 rivne-inform

Мої відео