Рівне Інформ

“Надихаюча та своєчасна промова”. Виступ Володимира Зеленського перед Конгресом США

“Надихаюча та своєчасна промова”. Виступ Володимира Зеленського перед Конгресом США
384289 ПЕРЕГЛЯДІВ

Виступ Президента України Володимира Зеленського перед Конгресом США Джерело: JIM WATSON | Власник авторських прав: JIM WATSON/AFP/East News

21 грудня Президент України Володимир Зеленський виступив на спільному засіданні Сенату та Палати представників Конгресу США. 

 

Виступ Зеленського тривав близько пів години та перебивався через оплески американських конгресменів. Наведемо головні тези з промови президента. 

 

Він нагадав, що українці борються не лише за свою історичну землю, а й заради світлого майбутнього для наших дітей, онуків, та за безпечне життя всіх сусідніх країн.

 

“Вона (війна) визначить, чи буде це світ демократії – для українців і для американців, для всіх. 

 

Цю битву не можна заморозити чи відкласти. Її не можна ігнорувати, сподіваючись, що вас сам собою захистить океан (який відділяє США від Європи та Росії) чи щось інше. Світ надто взаємопов’язаний – від Сполучених Штатів і до Китаю, від Європи й до Латинської Америки, від Африки й до Австралії. Світ надто взаємозалежний, щоб хтось один міг залишитися осторонь і у безпеці, коли триває така битва”, - сказав Володимир Зеленський.

 

За словами українського лідера, наступний рік стане вирішальним. Коли українська сміливість та американська рішучість гарантуватимуть майбутнє свободи у світі. Свободи людей, які стоять за свої цінності. 

 

"Всупереч усім перешкодам і сценаріям приреченості, Україна не впала. Україна жива і здорова", — сказав Зеленський. Окупанти мають значну перевагу в артилерії та іншому озброєні, вони скидають на міста все що можна, проте наші воїни вистоюють.

Володимир вважає, що і росіян чекає свобода, але коли вони переможуть Кремль у своїх думках. 

Проте битва досі триває, і тому, як наголосив він, так важливо перемогти росіян в Україні. Зеленський закликав до продовження фінансової підтримки з боку США, звертаючись до Конгресу: "Ваші гроші – це не благодійність. Це інвестиції у глобальну безпеку і демократію, якими ми розпоряджаємося найбільш відповідально".

Президент України підкреслює у своїй промові важливість постачання боєприпасів та зброї тому, що очікувати мирних кроків від країни-агресора - марно. 

Володимир Зеленський закликав Конгрес США прискорити постачання всього необхідного для перемоги, щоб довести агресору, що не можна ламати міжнародні кордони та чинити звірства. Президент України також закликав членів Конгресу посилити санкції проти Росії та "притягнути до відповідальності терористів за агресію". Він зазначив, що Президент США Джо Байден підтримав його мирний план з 10 пунктів, але додав, що кожен член Конгресу може допомогти в реалізації.

Перед поїздкою до США Володимир Зеленський побував у Бахмуті, місто, яке росіяни з травня штурмують безперервно. Атаки щодня й щоночі. Росіяни "використовують все" проти українських міст, таких як Бахмут, але Україна "тримає оборону і ніколи не здасться", сказав він. 

Минулого року Бахмут був заселений. В ньому проживало близько 70 000 людей. Залишились одиниці цивільних, та немає місця, яке не було б пролите кров’ю. 

 

Володимир Зеленський порівняв історію України з історією США.

Подібно до того, як відважні американські солдати чинили опір і відбивалися від гітлерівських військ попри всі труднощі під час Різдва 1944 року, відважні українські солдати роблять те саме з військами Путіна цього Різдва”, - сказав він. 

Зеленський заявив, що Українці все одно святкуватимуть Різдво в цьому році за столом.Навіть якщо не буде електрики, світло нашої віри в себе не згасне", - підкреслив Володимир. 

Щодо промови Президента України висловився республіканець Джон Тьюн. За його словами, Володимиру вдалось пояснити, чому рішучість США має вирішальне значення для успіху України. "Я зміг відчути напруженість для своєї країни та народу та їхнє прагнення до свободи та демократії. Це надихає, промова Зеленського йшла від серця", - сказав він. 

 

До того ж, як сказав глава Демократичної партії в Сенаті Чак Шумер, промова була своєчасною, оскільки сенатори зараз намагаються ухвалити законопроєкт про фінансування, який передбачає мільярдну допомогу Україні.

 

 

 

 

 

 

 

 

Теги: Президент України, Володимир Зеленський,Джо Байден,Конгрес США, Російська агресія ,Російське вторгнення в Україну, війна в Україні, США

© 2020 rivne-inform

Мої відео