Рівне Інформ

Захворюваність на грип та ГРВІ зростає в Україні. У яких областях найбільша кількість хворих?

Захворюваність на грип та ГРВІ зростає в Україні. У яких областях найбільша кількість хворих?
349315 ПЕРЕГЛЯДІВ

Найбільшу кількість хворих на грип, коронавірус та інші респіраторні інфекції зафіксовано у Житомирській, Хмельницькій та Чернівецькій областях. Про це повідомила національному телемарафоні лікарка-епідеміологиня відділу організації епіднагляду центру громадського здоров’я МОЗ, Ліна Толстова.

Вона підкреслила, що наразі не спостерігається епідемій, але є тенденція до зростання захворюваності як серед дітей, так і серед дорослих.

«Рівненська, Львівська, Чернігівська та Тернопільська області мають середній рівень захворюваності та вживають відповідні заходи», - додала вона.

Толстова нагадала, що для грипу характерне різке підвищення температури, інші симптоми, такі як кашель чи нежить, співпадають із коронавірусною інфекцією, тому лише лабораторні дослідження можуть визначити конкретне захворювання людини.

Вона також нагадала, що в Україні триває компанія з вакцинації, як від COVID-19, так і від грипу.

«Вакцинацію можна проводити протягом всього епідемічного сезону, проте сімейний лікар повинен попередити, що імунітет проти грипу розвивається протягом двох тижнів. Після щеплення протягом цього часу потрібно пильнувати за своїм здоров'ям: носити маски, уникати місць з великою кількістю людей та дотримуватися правил гігієни», - додала вона.

Як повідомляли Українські Новини, школи у Сумах закривають на карантин через зростання захворюваності на грип та ГРВІ з 6 лютого.

Також у Вінниці продовжено дистанційне навчання в школах через високу захворюваність вірусними хворобами.

Крім того, через різке зростання захворюваності на ГРВІ та грип у школах Ужгорода з 5 лютого введено карантин.

 

© 2020 rivne-inform

Мої відео