Рівне Інформ

На День добровольця волонтери ГО "Вільні та Вірні" подарували військовим "Хижаків" та пікапи-мисливці за ворожими Шахедами

На День добровольця волонтери ГО "Вільні та Вірні" подарували військовим "Хижаків" та пікапи-мисливці за ворожими Шахедами
351667 ПЕРЕГЛЯДІВ

До Дня українського добровольця команда ГО «Вільні та Вірні» передали військовим ОК «Південь» 18 баггі «Хижак», спеціальні пікапи для мобільних груп ППО, 4 мобільні прально-побутові комплекси, 50 генераторів, 60 тонн продуктів харчування. Засновник ГО Віталій Герсак сам є воїном-добровольцем, який в перші дні російського вторгнення доєднався до лав ЗСУ. Він особисто приїхав, щоб передати цю допомогу та привітати побратимів.

«У найважчі періоди нашої історії завжди були люди, які відважно і добровільно брали до рук зброю та йшли захищати свою Батьківщину. Для мене бути добровольцем — це в першу чергу бути справжнім громадянином. Пишаюся тим, що доля звела мене із такими людьми, про яких із гордістю можна буде розповідати нащадкам. Все, що треба для нашої боротьби із ворогом, ми збираємо і передаємо на фронт силами наших волонтерів, активістів та небайдужих громадян, які також є невід’ємною складовою добровольчого руху», — наголосив Віталій Герсак.

Баггі «Хижак» було виготовлено українськими механіками-винахідниками з урахуванням фронтового бездоріжжя спеціально для підрозділів розвідки та евакуації поранених. Пікапи також мають посилені характеристики і споряджені для виконання бойових завдань мобільними вогньовими групами, які протидіють ворожим ударним БПЛА. Всі ці автомобілі, техніку та допомогу передадуть військовим підрозділам, які б’ються на Сході України.

Військовослужбовці оперативного командування «Південь», які були присутні на передачі, подякували волонтерам та активістам за регулярну та своєчасну допомогу. Командувач військ ОК «Південь», генерал-майор Андрій Ковальчук нагородив підполковника Віталія Герсака спеціальною відзнакою командування.

Як повідомлялось раніше, ГО «Вільні та Вірні» на постійній основі допомагають захисникам на передовій та відправляють на різні напрямки не тільки автомобілі, а й багато необхідної техніки та обладнання. На сьогодні вже передано понад 360 FPV-дронів, більше 100 генераторів, 80 пічок, 50 тепловізорів, 6 000 комплектів одягу, 100 тонн харчів, 2 автомобілі швидкої допомоги, 5 бусів, 12 пікапів, 5 мобільних прально-побутових комплексів, 36 баггі «Хижак» та іншу техніку.

 

© 2020 rivne-inform

Мої відео