Рівне Інформ

Літак авіакомпанії Qantas побив рекорд, зробивши найдовший переліт в історії

Літак авіакомпанії Qantas побив рекорд, зробивши найдовший переліт в історії
145479 ПЕРЕГЛЯДІВ

Boeing-787-9 Dreamliner пробув у небі 19 годин 19 хвилин.

У п'ятницю, 15 листопада, в австралійському Сіднеї приземлився літак авіакомпанії Qantas, який вдало здійснив безпересадочний переліт з Лондона.

Літак Boeing-787-9 Dreamliner побив рекорд по дальності польоту і його тривалості. Відстань, яку подолав літак становить 17 800 км, а в небі він провів 19 годин 19 хвилин.

Цей рекорд може відкрити нове покоління так званих над швидких рейсів, які безпосередньо зв'яжуть Сідней з Європою і США.

Під час тестового польоту літака австралійської авіакомпанії на борту знаходилося близько 50 осіб, яким за час подорожі вдалося побачити два сходу сонця. Варто підкреслити, що пасажири досягли Австралії на 3 години раніше, ніж якби вони летіли з пересадками.

В авіакомпанії говорять, що рейс поки не входить в список регулярних, але Qantas сподівається внести його в свій розклад до 2022 або 2023 році. До цього, компанії доведеться переконати австралійських авіаційних регуляторів в тому, що пілоти, бортпровідники і пасажири можуть витримати до 22 годин в повітрі без перерви. Для цього, під час польоту пасажири, в основному співробітники Qantas, одягали біометричні монітори, які фіксували їх фізичний стан.

© 2020 rivne-inform

Мої відео