Рівне Інформ

Уряд виділив 1,9 млрд гривень на оновлення українських шкіл сучасним обладнанням

Уряд виділив 1,9 млрд гривень на оновлення українських шкіл сучасним обладнанням
15706 ПЕРЕГЛЯДІВ

В рамках комплексної програми яка спрямована на покращення якості освіти в українських школах уряд виділив 1,9 млрд гривень. Це допоможе забезпечити потреби під час навчального процесу, а саме дітям з особливими освітніми потребами та дітям сільських шкіл.

Отже, вже до кінця цього року високошвидкісний інтернет отримають українські школи у яких до цього він був відсутній або повільно працював.

Також діти які проживають в сільській місцевості зможуть комфортно діставатись навчальних закладів та харчуватись в комфортних умовах. Для цього буде закуплено близько 430 нових шкільних автобусів та проведено ремонт їдалень, для цього уряд виділив 400 млн гривень.

Олексій Гончарук зазначив, що на сьогодні уряд спрямував майже 801,6 млн гривень на сучасне обладнання та технології. Завдяки яким вже в цьому році українські школярі, зможуть розвивати свої навички в таких науках як:   математично-природничі науки, технології та образотворче мистецтво. Також школам буде виділено нове обладнання для кабінетів та STEM-лабораторій. Крім того Уряд подбав і про придбання обладнання для спеціальних шкіл та навчально-реабілітаційних центрів, у яких навчаються діти з особливими потребами. На це буде спрямовано 55,3 млн грн.

Автор: Dnipro Inform

© 2020 rivne-inform

Мої відео