Рівне Інформ

Виставка «Мистецький образ – пори року»

 Виставка «Мистецький образ – пори року»
40744 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Персональна виставка пейзажу Олеся Солов’я.

15 січня - 3 лютого 2020 року.

Місце проведення: І поверх будинку Центру Української Культури та Мистецтва (м. Київ, вул. Хорива, 19-В, тел. (044) 425-12-64, (044) 425-12-66).
Організатори: Національна академія образотворчого мистецтва та архітектури, Центр Української Культури та Мистецтва. За участі та сприяння Кафедри живопису і композиції, Кафедри теорії та історії мистецтва НАОМА.

Мистецька подія відбудеться з нагоди 60-річчя факультету теорії та історії мистецтва.
На виставці «Мистецький образ – пори року» представлено живописні твори Олеся Солов’я, Заслуженого діяча мистецтв України, члена Національної спілки художників України.
Пейзаж – музика на полотні. А пори року – одна з найпопулярніших тем в історії як живопису, так і музики. І це закономірно, адже в підтексті пори року – саме життя людини, або етапи творчості художника. Від весни (народження) – до літа (розквіт), від осені (зрілість) – до зими (мудрість). Тому, на виставці представлені роботи автора від перших студентських і аспірантських років до багатобарвної «осені» майстра.
Створюючи роботи, автор передає свою любов до українського пейзажу та настрій, яким надихає його навколишній світ. Це діалог художника з природою, без якого картина лишається німою. Пейзаж у творчості автора – це не заміна фотографії та не спроба відтворити природу в деталях – це відображення його світогляду.
Тема пір року неодмінно знайдуть відгук у відвідувачів. На виставці пейзажів Олеся Солов’я ви пройдете не тільки сезонами річного циклу, а й стежками біографії. Роботи спонукають озирнутися, подивитися на самого себе, зупинитися на хвилинку й оцінити красу природи навколо нас.
Виставка «Мистецьки образ – пори року» є продовженням навчально-виставкового проекту «Моя перша виставка», який реалізовується самостійно студентами НАОМА. Це приклад підтримки творчого дебюту студентів факультету ТІМ в організації і проведенні мистецьких проектів.

Автори проекту: Тетяна Гончаренко (НАОМА), Ганна Андрес (НАОМА), Ольга Музиченко (ЦУКтаМ).
Куратори проекту: Стелла Мамикіна (НАОМА), Сергій Григор’єв (НАОМА), студенти ІІ курсу факультету теорії та історії мистецтв НАОМА

Ласкаво просимо! Вхід вільний!

Час роботи виставкових залів:
Пн.- Пт. – 10:00 – 19:00; Сб. – 10:00 – 18:00.; Нд. – вихідний.

Адреса Центру Української Культури та Мистецтва:
Україна, м. Київ, вул. Хорива, 19-В
ст.м. «Контрактова площа» (вихід з метро в бік вулиць Верхній і Нижній Вал)
www.dolesko.com

Із питань отримання фотографій, відео-матеріалів, організації ексклюзивних інтерв’ю, сюжетів, цікавих та корисних матеріалів – звертайтеся до Ольги Музиченко за тел.: 097-98-22-783 або по
е-mail: [email protected].

Теги: виставка,мистецтво,пейзаж

© 2020 rivne-inform

Мої відео