Рівне Інформ

Прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт відносно особи, яка підозрюється у службовій недбалості, що призвела до збитків місцевого бюджету у сумі майже 110 тис. грн.

Прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт відносно особи, яка підозрюється у службовій недбалості, що призвела до збитків місцевого бюджету у сумі майже 110 тис. грн.
28448 ПЕРЕГЛЯДІВ
Херсонською місцевою прокуратурою направлено до Херсонського міського суду обвинувальний акт за фактом службової недбалості інженера з технічного нагляду, відповідального за виконання робіт з реконструкції зовнішнього освітлення по проспекту Ушакова в м. Херсоні, що призвело до безпідставного перерахування зайвих бюджетних коштів на рахунок підрядника.
Встановлено, що обвинувачений у 2017 році через неналежне виконання службових обов’язків не перевірив відповідність обсягів робіт та використаних механізмів, засвідчив підписом та печаткою відповідність об’ємів виконаних робіт, використаних механізмів фактично виконаним роботам та залученій техніці в акті приймання виконаних будівельних робіт між підрядником та замовником.
Внаслідок таких дій місцевому бюджету спричинено збитки на суму 110 тис. грн.
Фігуранту інкримінували ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість, тобто неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що заподіяло істотної шкоди державним інтересам).
Йому загрожує покарання у вигляді обмеження волі до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю.

 

Наразі прокурором в інтересах держави в особі комунального підприємства до інженера заявлено цивільний позов на суму вказаних збитків.
 
Прес-служба прокуратури Херсонської області

© 2020 rivne-inform

Мої відео