Рівне Інформ

В Маріуполі стартував новий громадський проєкт «Кава з поліцейськими»

37191 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вчора, 12 березня, за кавою маленькі представники громади – учні талаківської школи, поспілкувалися з поліцейськими про проблеми, що турбують, та стали більш обізнаними про діяльність правоохоронців. Зустріч відбулася в рамках спільного проєкту керівництва поліції Донеччини та громадської організації «КАЯ Схід».

«Кава з поліцейськими» - це ініціатива, яка добре зарекомендувала себе у США, багатьох країнах Європи та в Австралії. Проєкт передбачає проведення зустрічей, під час яких представники громади зможуть поспілкуватися с поліцейськими та отримати відповіді на питання, що хвилюють, у неформальній обстановці. Окрім того, така комунікація відкриває двері взаємодії поліції та громади в кризових ситуаціях.

Першими, хто «випив кави» з правоохоронцями на чолі з начальником поліції Донеччини Миколою Семенишиним, стали школярі 9-х класів смт Талаківка. Головний поліцейський області розповів підліткам основні аспекти правової відповідальності та акцентував увагу про негативний вплив соціальних мереж.

«Для нас дуже важлива профілактична робота серед підлітків. Діти відкриті саме у дружньому просторі – за круглим столом», - зазначив Микола Семенишин.

Проєкт передбачає проведення 20 неформальних зустрічей громади з поліціянтами у 5 населених пунктах: смт Сартана, смт Талаківка, с.Лебединське, с.Чермалик та с.Павлопіль.

«Завдяки такій комунікації ми розуміємо, що поліція – це не тільки сервіс, це і друг, і порадник, який може розповісти про зміни, розтлумачити правові норми та допомогти вирішити конфліктні ситуації»,- говорить голова громадської організації «КАЯ Схід» Вікторія Гордієнко.

Микола Семенишин зазначив, що завдяки проєкту, а саме відкритому спілкуванню, ефективність роботи поліції на території поблизу лінії розмежування зросте.

Крім того, між поліцією Донеччини та громадською організацією «КАЯ Схід» був підписаний меморандум про подальшу співпрацю. Угода передбачає впровадження нових програм, які забезпечують розвиток та обізнаність суспільства.

Наступна зустріч поліцейських та громади відбудеться у с.Павлопіль.

Проєкт реалізується в межах Програми розвитку ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу та урядів Данії, Швеції та Швейцарії.

 

Відділ комунікації поліції

Донецькій області

© 2020 rivne-inform

Мої відео