Рівне Інформ

Школярі з Волині та міста Києва – переможці Cool Games 2020

Школярі з Волині та міста Києва – переможці Cool Games 2020
39114 ПЕРЕГЛЯДІВ

У столичному СК «Меридіан» наприкінці лютого визначилися переможці Всеукраїнського фіналу Cool Games. Протягом трьох днів 550 школярів з 24 областей України та міста Києва змагалися у трьох вікових дивізіонах 9–10 років, 11–13 та 14–17 років. Крім того, всі учасники весело та цікаво проводили свій вільний час: грали у настільні ігри, проходили квести, дивилися кінофільми тощо. Також до дітей завітали представники Корпусу миру, які провели лекцію про здоровий спосіб життя «Healthy lifestyle».

Змагання складалися з двох групових етапів, півфіналів та, власне, Гранд-фіналів у кожному з дивізіонів. На першому етапі всі 25 команд жеребкуванням були розподілені на 5 груп по 5 колективів у кожній. Груповий турнір проходив за коловою системою, і в наступний тур виходили по 2 команди з кожного квінтету, які, у свою чергу, склали дві групи. У півфіналі зустрічалися найкраща команда з першої групи та друга команда з іншої. Далі ж на переможців півфіналів чекав Гранд-фінал. Який і відбувся сьогодні. Але про все по-порядку.

Цього року Гранд-фінал відрізнявся високопрофесійною організацією. Поєднання шоу зі спортивними змаганнями дали неповторний ефект. Родзинкою спортивно-масових змагань Cool Games є представлення командами своїх регіонів. Тут школярі дали волю своїм творчим здібностям. Хтось співав, хтось вражав танцями – від народних до брейкдансу, були й смішні мініатюри у виконання учасників. І усе це відбувалось у перерві між естафетами. А на учасників плей-офф чекав дуже несподіваний подарунок. Організатори змагань потурбувалися аби цей день запам’ятався фіналістам надовго. Про кожну команду був знятий короткий відеоролик про їх шлях на Cool Games. Відео було тепло сприйняте як самим спортсменами, так і вболівальниками, які сьогодні вщерть заповнили СК «Меридіан».

На офіційному відкритті до школярів з привітальним словом звернувся заступник Міністра освіти і науки України Максим Ярмистий:

  • Хочу вас привітати з цією спортивною подією. Ви всі великі молодці. Бажаю, щоб відчуття свята супроводжувало вас ще дуже довго. Цікавих естафет і нехай переможе найсильніший.

У свою чергу заступник Міністра культури, молоді та спорту Володимир Шумілін побажав учасникам здійснити найзаповітніші мрії

  • Дуже символічно, що Cool Games проходять у рік, коли відбудуться Олімпійські ігри. Потрапити на такі змагання – мрія кожного спортсмена, тож бажаю вам, щоб сьогоднішні перемоги стали першим кроком до здійснення ваших бажань.

Цього року партнерами мегаподії виступили – група компаній «Карпатські мінеральні води», ПрАТ «Оболонь» і Благодійний фонд Parimatch Foundation. До речі, переможці і срібні призери сьогоднішнього фіналу всіх вікових категорій отримають спеціальний приз від Parimatch Foundation. Переможці отримають сертифікат на 18.000 грн, а срібні призери – сертифікат на 8.000 грн. Отримані гроші мають бути витрачені на придбання спортивного інвентарю для змагань Cool Games. Президент Благодійного фонду Parimatch Foundation Катерина Білоруська зазначила про важливість подібних змагань для молодого покоління:

  • «Для Parimatch Foundation важливими завданнями є залучення дітей до занять спортом, надання рівних можливостей для кожного. І ключову роль в цьому процесі відіграють вчителі фізкультури, які є локальними амбасадорами здорового способу життя. Нові підходи в навчанні вчителів фізкультури дозволять дітям розвивати фізичну культуру, формувати цінності нового покоління. Саме тому ми підтримали проект Cool Games, який об’єднав вчителів і дав дітям відмінні можливості для розкриття свого потенціалу через новий формат на уроках фізкультури».

Президент Української федерації учнівського спорту Роман Греба також побажав учасникам гарного настрою та перемог:

  • Дорогі мої «крутяшки», для мене немає переможених, усі ви – чемпіони. Обравши спорт, ви стали на шлях здорового способу життя, тож бажаю вам не втрачати бажання бути міцним як фізично, так і ментально. Сподіваюсь, що повернувшись додому, ви розкажете своїм друзям, знайомим, одноліткам, як цікаво ви провели тут час.

Щодо самих змагань, то за підсумками двох групових етапів та 1/2 фіналів до звання чемпіона Всеукраїнського фіналу Cool Games розігрували: 1-ий віковий дивізіон: Волинська область та місто Київ, 2-ий віковий дивізіон: Волинська обл. та Закарпатська обл., 3-ій віковий дивізіон: місто Київ та Кіровоградська область.

Розкриємо інтригу, але всі три фінали завершились з однаковим рахунком – 2:0. Втім, це не означає, що боротьба була відсутня, адже доля кожної естафети вимірювалась міліметрами та сотими секундами. Відзначимо й неймовірну атмосферу, яка панувала у СК «Меридіан». Ті школярі, яким трохи не пощастило потрапити у Гранд-фінали забезпечили командам фантастичну підтримку. За таких умов кожен із фіналістів  виклався на усі 200%.

Утім, як і передбачають змагання – переможець буває лише один. Отже, найкращими у наймолодшому дивізіоні стали представники Волинської області, які переграли своїх опонентів у естафетах «Ткач» та «Коти горошку слалом». У другому дивізіоні перемогу святкували також Волиняни, які були кращими у естафетах «Коти горошку слалом» та «Гулівер». У ось пік напруги сьогоднішніх фіналів припав на протистояння у найстаршому дивізіоні, де змагалися команда міста Києва та Кіровоградської області. Ця дуель обіцяла бути дійсно «гарячою», адже на кону стояла можливість представити Україну на міжнародних «Educational Games», які вже у березні пройдуть у Греції. Тож у двох естафетах «Флеш-слалом» та «Хватько» трохи спритнішими виявилися учні та учениці з міста Києва. До речі, вони ж отримали і спеціальний приз – величезний кубок абсолютного чемпіона, який вручали команді, що за всі чотири етапи набрала найменше штрафних очок. Їх за три змагальні дні набралося лише шість. Що тут й казати – «чиста робота»!

Переможці старшого, третього вікового дивізіону вже в березні представлятимуть Україну на World ISF Educational Games (м.м. Афіни – Олімпія, Греція).

  • Я хотів би подякувати усім, хто хоч якимось чином був причетний до нашого проекту. Учням, вчителям, організаторам обласних відборів, оргкомітету Всеукраїнського фіналу. Всі ми виконали величезну роботу, адже цього року у Cool Games було залучено близько 100 тисяч дітей з 25-ти регіонів України.  Ми отримали безліч схвальних відгуків від міжнародної спортивної спільноти. Але найголовніше, що це лише початок. Очевидно, що нам є куди рости і ми вже маємо певні плани на подальшу роботу. Можу вам обіцяти, що у подальшому Cool Games стануть ще більш цікавими, крутими та драйвовими!, – підсумував голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Вадим Стеценко.

Результати Всеукраїнського фіналу Cool Games:

1 віковий дивізіон (2009–2010 рр.):
1 місце – Волинська область
2 місце – м. Київ
3 місце – Запорізька область, Миколаївська область

2 віковий дивізіон (2006–2008 рр.):
1 місце – Волинська область
2 місце – Закарпатська область
3 місце – Донецька область, Рівненська область

3 віковий дивізіон (2002–2005 рр.):
1 місце – м. Київ,
2 місце – Кіровоградська область
3 місце – Рівненська область, Дніпропетровська область

 

© 2020 rivne-inform

Мої відео