Рівне Інформ

Поліцейським, обвинуваченим у привласненні та незаконній реалізації речових доказів, загрожує до 8 років за гратами

Поліцейським, обвинуваченим у привласненні та незаконній реалізації речових доказів, загрожує до 8 років за гратами
39552 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва прокуратури Донецької області слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську, завершено досудове розслідування стосовно двох співробітників поліції за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені за попередньою змовою групою осіб) КК України. 
 
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у серпні 2018 року тимчасово виконуючий обов’язки начальника одного з територіальних відділень поліції Донецькій області разом із заступником начальника сектору кримінальної поліції привласнив майно, а саме 72 металеві труби загальною вагою 19,3 т, на яке судом у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст.185 (замах на крадіжку) КК України накладено арешт. У подальшому незаконно привласнене майно зловмисники реалізували, отримавши грошові кошти у сумі 124 871 грн.
 
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду.
 
 
Максимальне покарання за вказаною статтею – позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
                   

© 2020 rivne-inform

Мої відео