Рівне Інформ

За апеляційного реагування прокуратури семиразово судимий крадій-наркоман проведе 2 роки за гратами

За апеляційного реагування прокуратури семиразово судимий крадій-наркоман проведе 2 роки за гратами
28827 ПЕРЕГЛЯДІВ
Донецький апеляційний суд визнав аргументованими доводи прокуратури Донецької області щодо скасування вироку Орджонікідзевського районного суду м. Маріуполя, яким місцевого мешканця, обвинуваченого у кримінальних правопорушеннях, передбачених ч. 2 ст. 309 (незаконне виготовлення, зберігання наркотичних засобів, вчинені повторно) та ч. 2 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене повторно) КК України, звільнено від покарання у вигляді позбавлення волі.
 
 
Судом встановлено, що у листопаді 2017 року 43-річний чоловік, раніше 7 разів судимий за корисливі  злочини та злочини у сфері обігу наркотичних засобів, знаходячись на вулиці, під приводом здійснення телефонного дзвінка викрав у перехожого мобільний телефон та з місця злочину зник.
 
 
Наступним епізодом його злочинної діяльності стало виготовлення у власній квартирі особливо небезпечного наркотичного засобу – ацетильованого опію, який він зберігав у шприцах для особистого вживання.
 
 
Незважаючи на обґрунтовані і повні докази, наведені публічним обвинуваченням, суд першої інстанції, визнавши чоловіка винним, засудив його до 3 років позбавлення волі з іспитовим строком на 2 роки, з чим категорично не погодилась прокуратура.
 
 
Наразі рішенням суду апеляційної інстанції вирок скасовано та ухвалено новий, яким засудженому призначено покарання у вигляді 2 років реального позбавлення волі.
 

© 2020 rivne-inform

Мої відео