Рівне Інформ

За незаконне придбання та зберігання психотропних речовин військовослужбовець відповідатиме в суді

За незаконне придбання та зберігання психотропних речовин військовослужбовець відповідатиме в суді
33048 ПЕРЕГЛЯДІВ

Військова прокуратура Чернігівського гарнізону Центрального регіону України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням військовослужбовця військової служби за контрактом.

   Встановлено, що 15.07.2019 року військовослужбовець однієї з військових частин, яка дислокована на Чернігівщині, діючи всупереч вимог Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини та прекурсори», порушуючи присягу та вимоги військових статутів, без передбаченого законом дозволу придбав в м. Чернігові наркотичні речовини - амфетамін та канабіс. У подальшому, перебуваючи у стані наркотичного сп’яніння, солдат ЗСУ був викритий працівниками поліції. Психотропні та наркотичні засоби, які він зберігав при собі, правоохоронцями вилучені.

   21.04.2020 військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону направлено до суду обвинувальний акт стосовно вказаного військовослужбовця.

   Нагадаємо, що санкція ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

   Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

Теги: Військова прокуратура ,Чернігівський гарнізон,Центральний регіон України,наркотичні засоби,військовослужбовець,контрактник

© 2020 rivne-inform

Мої відео