Рівне Інформ

Рішучі плани від МОЗ: 112 млн гривень на трансплантологію

Рішучі плани від МОЗ: 112 млн гривень на трансплантологію
76686 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявляє, що для фінансування трансплантації в Україні може вистачити 122 млн грн. За прогнозами очільника МОЗу цих грошей повинно вистачити до кінця року. Таку пропозицію Міністр охорони здоров’я висунув на брифінгу 20 липня.


20 липня відбувся брифінг, на якому міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, що передбачається фінансування з державного бюджету трансплантації в суму 112 млн гривень. За підрахунками голови МОЗу цього повинно вистачити аж до початку наступного року.

 Степанов наголосив, що для розвитку української трансплантології потрібно вирішити ще ряд питань, а саме: створення спеціальної системи реєстру донорів та реципієнтів; побудова окремих центрів трансплант-координації; закупівля необхідних обладнань та інструментів для трансплантації. І на все це потрібно щонайменше 112 млн гривень. Також Максим Степанов на пресбрифінгу повідомив, що для створення якісної системи трансплантанції в межах України перш за все необхідно створити спеціальні центри трансплант-координації.


Результати пресбрифінгу такі: щоб почати розвивати транспланталогію в Україні потрібно розвивати донорсько- реципієнтські системи і запровадити діагностику смерті мозку, яка повинна проводитись в будь-якому необхідному випадку, незалежно чи є людина майбутнім донором, чи ні.
Тому для старту потрібно створити мережу трансплант-координаторів по всій території України, щоб в подальшому розвивати трансплантологію на європейському рівні.

Теги: Міністр охорони здоров'я Максим Степанов,пресбрифінг,МОЗ,Інформаційне агентство,УКРАЇНА ІНФОРМ
Автор: News Ukraine

© 2020 rivne-inform

Мої відео