Рівне Інформ

Заборона електронних сигарет? Нові правила

Заборона електронних сигарет? Нові правила
153342 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні Верховна рада розглядала проєкт №3628, в якому розповідається відповідальність підлітків за купівлю електронних сигарет та доповнення у вигляді різних рідин.
309 нардепів підтримали наступні критерії в проєкті:
• Продаж дозволено після 18 років;
• Адміністративна відповідальність, у випадку, якщо дитина все ж придбала даний товар;
• Накладення штрафу продавцям, які на свою совість продали сигарети у розмірі від 400 до 1400 доходів (від 13 до 24 тисяч гривень з вилученням товару)
Які недоліки та відмінності від звичайної сигарети? Пояснюємо :
• Менші проблем зі слизистою від електронної сигарети, яка травмується від звичайної сигарети;
• Немає відчутного запаху, який присутній у звичайних сигаретах;
• Нікотину в електронній сигареті більше, через те що фільтрації не відбувається та в організм потрапляє велика кількість цієї речовини;
• Захворювання ротової полості у вигляді стоматиту відбувається частіше через багаторазове використання та відсутності дезінфекційних процесів;
За статистикою в Україні, майже кожна п’ята дитина (можна взяти початок від 13 і до 15 років) купляє та споживає цей товар, не даючи відомість батькам.
Шановні батьки!! Якщо ваша дитина хоче купити або вже парує даним товаром, поговоріть з нею та обговоріть для вас усі плюси та мінуси споживання електронних сигарет та оберіть варіанти, які оптимально підійдуть вашій дитині!!! Пасивне куріння також чинить шкоду для ваших та легенів вашої дитини!
Міністерство охорони здоров’я в майбутньому буде посилювати проєкти стосовно куріння та розповсюдження електронних сигарет.
Законопроєкт набере чинності з 1 січня 2021 року.
Пам’ятайте, будь-яке куріння може нашкодити вашому здоров’ю!!!
За новинами слідкуйте на сайті, бережіть себе та будьте здорові!!!

© 2020 rivne-inform

Мої відео