Рівне Інформ

Поліція сприятиме всебічному розслідуванню смертельного поранення чоловіка під час викриття групи «чорних» лісорубів

189811 ПЕРЕГЛЯДІВ

Про це повідомив начальник поліції Донецької області Микола Семенишин під час брифінгу в Донецькій обласній прокуратурі сьогодні, 18 січня.
Нагадаємо, 16 січня, під час документування незаконної порубки лісу житель Маріуполя не виконував законні вимоги поліцейських, намагався покинути місце злочину на автомобілі і травмував правоохоронця. Для зупинки авто поліція, відповідно до ст. 46 ЗУ «Про Національну поліцію», застосувала зброю, внаслідок чого правопорушника 1955 року народження було смертельно поранено.
Начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області Микола Семенишин висловив співчуття родині загиблого та зазначив, що ці факти потребують об’єктивного, всебічного розслідування.
«Поліція надає всебічну допомогу Державному бюро розслідувань. Ми призначили службове розслідування. З метою об’єктивного його проведення працівників поліції, які були учасниками конфлікту, відсторонено від виконання службових обов’язків. Крім того, хід розслідування перебуває на контролі керівництва МВС та Національної поліції, і ми гарантуємо повне, якісне розслідування цієї справи», - повідомив керівник поліції регіону.
Микола Семенишин зазначив, що незаконна вирубка лісу є одним з пріоритетних напрямів діяльності поліції. У 2020 році було викрито 150 таких фактів. Шкода, заподіяна природному середовищу, сягає 10,5 млн гривень. 65 кримінальних проваджень вже спрямовано до суду.
Керівник Донецької обласної прокуратури Євген Білоусов озвучив основні версії, які відпрацьовує ДБР за процесуального керівництва прокуратури.
«Нами проведено огляди місця події, в ході яких було вилучено речові докази, а також автомобіль «Газель», вогнепальна зброя працівника поліції, а також інші слідчі дії. Допитано в якості свідків понад 10 осіб. Призначено низку судових експертиз. Вилучено записи з боді-камер поліцейських, які вивчаються слідчими ДБР. Досудове розслідування перебуває на особливому контролі керівництва Офісу Генерального прокурора», - зазначив Євген Білоусов.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

© 2020 rivne-inform

Мої відео