Рівне Інформ

Підрядник зобов’язаний перерахувати понад 3,8 мільйона гривень Міністерству оборони України: прокуратура

Підрядник зобов’язаний перерахувати понад 3,8 мільйона гривень Міністерству оборони України: прокуратура
20480 ПЕРЕГЛЯДІВ

   Господарським судом м. Києва задоволено позов військової прокуратури Чернігівського гарнізону Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону до комерційного будівельного підприємства в інтересах держави в особі Міністерства оборони України.

   Установлено, що в травні 2018 року між Міністерством оборони України в особі Північного територіального квартирно-експлуатаційного управління та вказаним суб’єктом комерційної діяльності, укладено низку договорів підряду щодо будівництва казарм поліпшеного планування для військовослужбовців.

   У порушення умов вказаного договору, роботи з будівництва однієї з казарм підприємством-виконавцем у встановлений строк не виконані, а попередня оплата, яка йому була перерахована за умовами договору будівельного підряду в сумі 3,7 млн. грн., Замовнику не повернута.
Враховуючи вищенаведене, військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону скеровано до суду позовну заяву щодо стягнення з вказаного будівельного підприємства суми попередньої оплати та штрафних санкцій за порушення умов договору.

   17.03.2021, за результатами судового розгляду позовні вимоги прокуратури задоволені в повному обсязі. За рішенням суду з підприємства-порушника підлягають стягненню грошові кошти у сумі понад 3,8 мільйонів гривень., з яких 3,7 млн. грн. - стягнення попередньої оплати за договором будівельного підряду та 182,2 тис. грн. - штрафні санкції.

   Наголошуємо, що Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону і надалі вживатиме заходи представницького характеру щодо ефективного захисту інтересів держави.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,Чернігівський гарнізон,захист інтересів держави,рішення суду ,стягнення,штрафні санкції,казарми,будівництво

© 2020 rivne-inform

Мої відео