Рівне Інформ

Переговори не вдалися

Переговори не вдалися
56863 ПЕРЕГЛЯДІВ

Переговори Зеленського Володимира Олександровича та Путіна Володимира Володимировича. 
Президент України Зеленський Володимир Олександрович запросив переговори з Путіним Володимиром Володимировичем. Метою є обговорення загострення ситуації на кордонах України та на тимчасово окупованих територіях, які контролюються Російською Федерацією внаслідок анексії Криму та війни на сході України .
Запрошення є, проте, до сих пір не отримали відповіді. Про це стало відомо від прес-секретаря президента України – Юлії Мендель. На даний момент представники України сподіваються, що це не відмова від діалогу. Адже тема важлива, під час обговорення якої, мали б змогу вирішити питання ескалації ситуації на Донбасі. На даний момент, як стверджує Юлія Мендель, Російська Федерація на сході України та біля границі з Кримом, має більш ніж 80 тисяч військових сумарно.
Прес-секретар президента Росії – Дмитро Песков, стверджує, що ніяких запитів не отримував з цього привіду за останні дні. Позиція йти у відказ, прослідковується всюди у діях Російської Федерації.

Станом на 12 квітня, України не отримала відповідей ні на запрошення на переговори, ні на направлений запит, для отримання інформації стосовно активності уздовж кордону України, а також відмова у спеціальному засіданні в ОБСЄ. Україна та інші країни-учасниці хотіли отримати пояснення щодо військової активності Російської Федерації біля українського кордону.

Також, збройні сили України повідомили, що не збираються йти у наступ першими, адже у команді Зеленського Володимира Олександровича переконані, що бажанорго результату – миру, можна досягти, тільки переговорами.
Як вже було відомо раніше, Україна буде намагатися провести зустріч у «Нормадському форматі». Перш за все, метою є мир на деокупованому Донбасі. До складу цілей, як визначатимуть пріоритети для дипломатичної команди України у 2021 році, входить ще: Крим у складі України, та позиція України, як активного міжнародного гравеця. Але стосовно останнього запрошення Зеленського Володимира Олександровича, то планується обговорення лише активності військових на кордонах. Адже на даний момент це питання є нагальним для країни.

© 2020 rivne-inform

Мої відео