Рівне Інформ

У Дніпрі відкрилася особлива виставка

У Дніпрі відкрилася особлива виставка
16431 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Дніпропетровській обласній бібліотеці для дітей відкрилася виставка особливих дитячих картин, авторами яких є діти з особливими потребами. Такий подарунок у форматі виставки діти отримали від Міжнародного благодійного фонду Олександра Петровського “Солідарність”. Виставка має назву “Брати наші менші”, адже на кожній картині діти намалювали своїх справжніх друзів - тварин, життєва історія яких зворушила юних художників. Головна мета виставки - нагадати про важливість опікуватися навколишнім середовищем та захищати братів наших менших.
Вихованець будинку-інтернату В’ячеслав Єфрємов захоплюється малюванням вже 12 років. “Я полюбляю малювати у різних стилях. Головне для мене - брати до рук пензлика лише в гарному настрої”, - ділиться хлопець. На виставці у бібліотеці представлена зворушлива робота В’ячеслава під назвою “Їжачок”. Основна ідея його картини полягає у тому, що люди повинні захищати, а не шкодити тваринам”.
Вчителька малювання Анастасія Молдан займається з вихованцями будинку-інтернату протягом двох років. Дівчина каже, що завдяки мистецтву, діти стали більш чуйні один до одного.
Відкриття виставки не минуло без смаколиків. Світлана Сербіна, віцепрезидентка Міжнародного благодійного фонду Олександра Петровського “Солідарність”, пригостила дітей солодощами. Кпім того, Світлана зазначила, що подібні виставки фонд “Солідарність” планує проводити і надалі.
Виставку дитячих картин “Брати наші менші” можна подивитися в Дніпропетровській обласній бібліотеці для дітей (вул. Єфремова, 9) до кінця серпня.

Автор: МБФС админ

© 2020 rivne-inform

Мої відео