Рівне Інформ

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 17 березня 2021 року

10044 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слава Україні!
Російсько-окупаційні війська ігноруючи домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року в рамках Тристоронньої контактної групи й надалі здійснюють обстріли позицій Збройних Сил України.
З початку цієї доби збройні формування Російської Федерації п’ять разів порушили режим припинення вогню.
Зокрема, неподалік селища НОВОТОШКІВСЬКЕ, противник відкривав вогонь з підствольних гранатометів, а поблизу СВІТЛОДАРСЬКОГО та ПІСКІВ – з станкових протитанкових гранатометів.
В районі населеного пункту ГНУТОВЕ ворог здійснив обстріл позицій українських військових з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів, а у передмісті селища ЛУГАНСЬКЕ – ще й з ручних протитанкових гранатометів.
Бойових втрат серед українських захисників немає.
Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань РФ та її найманців.
За допомогою БПЛА малого та дальнього радіусів дії СММ зафіксувала на полігонах ОРДЛО значне скупчення озброєння та військової техніки.
Місією було повідомлено про систематичне перешкоджання роботі БПЛА різних радіусів дії. У такий спосіб окупанти намагаються дискредитувати Збройні Сили України, звинувачуючи у перешкоджанні діяльності СММ ОБСЄ на підконтрольній території.
Українська сторона СЦКК оперативно реагувала на зазначені порушення через СММ ОБСЄ, використовуючи координаційний механізм.
Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил й надалі контрольована українськими воїнами.
В районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони. Зокрема, піротехнічні розрахунки ДСНС України за добу розмінували майже 4 гектари території та передали на знищення 330 вибухонебезпечних предметів.
Слава Україні!

© 2020 rivne-inform

Мої відео