Рівне Інформ

Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.00 14 травня 2021 року

349626 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слава Україні!

Збройні формування Російської Федерації й надалі ігнорують режим припинення вогню та обстрілюють позиції підрозділів Об'єднаних сил.

Протягом минулої доби, 13 травня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 19 порушень режиму припинення вогню.

Зокрема, неподалік населених пунктів ЛЕБЕДИНСЬКЕ, ГНУТОВЕ та ПАВЛОПІЛЬ ворог відкривав вогонь з мінометів 120-го калібру.

Біля населеного пункту НОВОЗВАНІВКА окупанти здійснили обстріл з мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів та автоматичних станкових гранатометів.

Ворог тричі відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів, ручних та станкових протитанкових гранатометів поблизу населеного пункту ВЕРХНЬОТОРЕЦЬКЕ та один раз біля НОВОСЕЛІВКИ.

З танків, артилерійських установок 122-го калібру, мінометів 120-го калібру, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї окупанти шість разів здійснили обстріл у напрямку ПІСКІВ.

Біля населеного пункту НОВОТРОЇЦЬКЕ російські найманці відкривали вогонь зі стрілецької зброї, автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, а біля селища ПІВДЕННЕ - зі станкових протитанкових гранатометів.

Поблизу ВОДЯНОГО противник двічі здійснив обстріл з автоматичних станкових та станкових протитанкових гранатометів, а біля населеного пункту ЛУГАНСЬКЕ – ще й з великокаліберних кулеметів та ручних протитанкових гранатометів.

Внаслідок ворожого вогню військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав кульове поранення не сумісне з життям.

Командування висловлює співчуття рідним та близьким загиблого захисника.

На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Станом на 7 годину ранку 14 травня, порушення режиму припинення вогню не зафіксовано.

Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Слава Україні!

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Впродовж доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 5044 транспортних засоби, 5243 осіб, з яких 4843 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялись 4 особи. Виявлено 86 адміністративних правопорушень.

За вказаний період поліцейськими розкрито 26 злочин.

Минулої доби через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 853 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 783 осіб. Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Новотроїцьке» на 7 і 1 відповідно.

Слава Україні!

© 2020 rivne-inform

Мої відео