Рівне Інформ

Віталій Халімончук : власник туристичного бізнесу робить добрі справи задля порятунку України

313584 ПЕРЕГЛЯДІВ

Віталій Халімончук

Власник турфірми Віталій Халімончук з початку війни повністю змінив рід своєї діяльності. Зараз він постачає військовим теплі речі та засоби захисту, допомагає з логістикою на фронті та пунктах територіальної оборони, бере активну участь у зборі коштів на придбання обладнання, екіпірування та інших необхідних речей для фронту.

Віталій Халімончук

Професійне життя Віталія Халімончука до війни

Протягом багатьох років до початку війни Росії проти України Віталій Халімончук був успішним підприємцем. Він самостійно створив і розвинув туристичний бізнес. Як людина активна, підприємець зосередився на організації активного відпочинку. Його турфірма пропонувала відпочивальникам скелелазіння, сходження на гори у Європі та Азії, подорожі в Ісландію та трекінг у Норвегії.

Є у турфірмі кілька цікавих маршрутів і рідною Україною. Компанія пропонує прокат туристичного обладнання та корпоративні тури, зокрема у межах столиці. Чимало українців знають це туристичне агентство та його власника і відгукуються про нього лише позитивно.

Віталій Халімончук

Волонтерська активність Віталія Халімончука з початком війни

З початком війни туризм став неактуальним. Натомість свою енергію Віталій Халімончук зрозумів, що він може максимально наблизити перемогу над ворогом, тому як справжній патріот зосередив на волонтерстві. Оскільки організаційна робота виходить у нього найкраще, він прийняв рішення використати власні знання, вміння та ресурси для допомоги обороні України проти Росії. Тому наразі використовує туристичну компанію як базу для нової, надважливої діяльності для захисту Києва.

Цікаво, що шлях Віталія Халімончука у напрямі боротьби за Україну не був миттєвим і легким. З самого початку війни він вирішив приєднатися до військових сил, але потім вирішив, враховуючи свій досвід та професійні знання та зв’язки, активізуватися в іншому напрямку – волонтерському. Оскільки він керував компанією, що організовувала поїздки у численні місця на планеті, він знайшов спосіб застосувати свої вміння з користю. У старому бомбосховищі в шкільному підвалі біля свого будинку Віталій Халімончук побачив чимало жінок і дітей, які ховалися від можливої небезпеки з неба. Віталій Халімончук зрозумів, що спальні мішки та килимки, які він використовував у походах, можуть бути корисними цим людям, оскільки вони дозволяють зберігати тепло і служать тимчасовим спальним місцем. Спорядження та пайки високої якості, які він закуповує, стають у пригоді військам територіальної оборони.

Перші успіхи й відчуття, що дії Віталія Халімончука потрібні й важливі для спільної перемоги, спрямували його на шлях регулярної допомоги військовим, у тому, частина неформальної групи цивільних, яка працює над забезпеченням постачання, оскільки країна намагається стримати просування Росії.

«Мені дуже незручно сидіти вдома, дивлячись за тим, що відбувається, по телевізору», – сказав Віталій Халімончук. Він розуміє, що є лише одним із багатьох українців, які докорінно змінили своє життя та відали все, що мали, на підтримку військової потужності держави та її захисту.

Коли війна почалася, вона застала його у столиці України, цілком підготовленим — але не до війни, а до мандрівки в Карпати. Потім у столиці та інших містах почали падати бомби. Коли його дівчина поїхала з Києва до Європи, Віталій Халімончук відчув, що мусить щось робити. Тоді ж він побачив, наскільки згуртованими є кияни та українці загалом. І Віталій Халімончук вирішив, що товари його туристичної компанії можуть бути корисними, і з того почалася його активність на волонтерському поприщі.

Маючи власний автомобіль, Віталій Халімончук закуповує різні необхідні для фронту та тероборони речі: теплі речі (балаклави, рукавиці, термобілизна, шкарпетки).  За запитом оборонних сил Віталій Халімончук організував пошиття достатньої кількості розвантажувальних жилетів для захисників Києва. Нещодавно він особисто привіз на пункт тероборони у столиці все, що необхідно оборонцям для тривалого перебування на блокпості.

Віталій Халімончук не лише сам допомагає фронту. Він залучає до цього інших підприємців та волонтерів, нагадує звичайним громадянам про необхідність сприяти нашій перемозі над ворогом. Для цього використовує всі існуючі канали, включаючи соціальні мережі. Зовсім нещодавно на своїй сторінці у Фейсбуці він повідомив про закупівлю великої кількості тепловізорів та коліматорів, які одразу відправилися за призначенням у підрозділи по Києву. Так само зібрали чимало теплих речей для захисників, які стали у пригоді у холодну весняну погоду. Віталій Халімончук тішиться, що вдається закуповувати багато необхідного спорядження – завдяки власним зусиллям, а також допомозі небайдужих українців допомога ледве вміщається у великі ящики та буси.

 Посилання на статтю про Віталія Халімончука в американському ЗМІ

 

Теги: Віталій Халімончук, волнтер

© 2020 rivne-inform

Мої відео