Рівне Інформ

У провадженні господарської діяльності у взаємодії з окупантами та вивезенні українського врожаю до рф підозрюється підприємиця з Луганщини

У провадженні господарської діяльності у взаємодії з окупантами та вивезенні українського врожаю до рф підозрюється підприємиця з Луганщини
366028 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури власниці фермерського господарства повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у червні 2022 року мешканка Біловодська, власниця місцевого фермерського підприємства «Незалежність», перереєструвала його у так званих «державних органах лнр». Воно отримало нову назву «Независимость».

Господарство займається вирощуванням зернових і бобових культур, а також їх переробкою, транспортуванням, зберіганням і реалізацією з метою отримання прибутку.

У подальшому, підозрювана зареєструвала компанію у «міжрайонній інспекції федеральної податкової служби № 1 по лнр», щоб сплачувати податки в казну держави-агресора. Отримала дозвільні документи, необхідні для експортування агропродукції.

Відповідно до укладених договорів поставки жінка у серпні-вересні 2023 року незаконно вивезла до Ростовської області рф пшеницю минулорічного врожаю.

Наразі вирішується питання щодо оголошення її у розшук та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

© 2020 rivne-inform

Мої відео