Рівне Інформ

10 років за ґратами – засуджено учасника «лнр», який вишукував українські позиції в Бахмутському районі (ФОТО)

10 років за ґратами – засуджено учасника «лнр», який вишукував українські позиції в Бахмутському районі (ФОТО)
425426 ПЕРЕГЛЯДІВ
За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури ухвалено вирок уродженцю м. Бахмута за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участь у терористичній організації й діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України). Його засуджено до 10 років позбавлення волі.
Прокурорами доведено, що у листопаді 2019 року чоловік у пошуках роботи прибув до окупованого нзф «лнр» м. Луганська. Оскільки з судимістю за крадіжку з проникненням працевлаштуватись виявилось складно, єдиним «правильним» рішенням він обрав для себе службу окупантам.
 
 
Спершу «заробітчанин» збагачувався на війні проти України, будучи оператором протитанкової керованої ракети другого армійського корпусу «народної міліції лнр», якою знищував українську техніку. Пізніше, як розвідник, стежив за розміщенням та пересуванням особового складу ЗСУ біля селища Ломуватка Луганської області. Отриману інформацію він передавав командуванню, для подальших атак на позиції наших військових.
 
Представника військ самопроголошеної республіки, коли той був напідпитку, затримали українські захисники поблизу спостережного посту в Бахмутському районі.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. На вирок Дружківського міського суду засуджений чекав під вартою.
 

© 2020 rivne-inform

Мої відео