Рівне Інформ

СБУ повідомила про підозру бойовику російських НЗФ, який воював проти України з 2016 року

СБУ повідомила про підозру бойовику російських НЗФ, який воював проти України з 2016 року
325272 ПЕРЕГЛЯДІВ

СБУ допитала «ветерана» російських терористичних угруповань, захопленого в полон під Бахмутом

СБУ продовжує документувати злочини учасників російських НЗФ, захоплених українськими військовослужбовцями в полон на сході України.

         У рамках досудового розслідування слідчі Служби безпеки допитали полоненого бойовика так зв. «2 АК» окупаційних військ, який входить до складу Південного військового кругу рф.

         Встановлено, що мешканець Алчевська добровільно приєднався до російсько-терористичних формувань у 2016 році. З того часу до липня 2021 року він практично безперервно перебував у лавах НЗФ, які воювали проти України на Луганщині.

Правопорушник «служив» у якості «стрільця-водія окремої групи розвідки», «водія взводу забезпечення», «навідника танку Т-72». Його підрозділи були дислоковані на території тимчасово окупованих Алчевська та Брянки.

         Після початку широкомасштабного вторгнення бойовик відновився на службі. Брав участь у боях на території Луганської та Донецької областей.

У липні цього року українські військовослужбовці захопили  його у полон поблизу села Андріївка Бахмутського району.

         Правопорушник надав слідчим СБУ свідчення щодо своєї участі у збройних формуваннях країни-агресора, своїх командирів, отриманих наказів тощо.

Йому повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України та в участі у незаконних збройних формуванням (ч.2 ст.110 та ч. 2 ст.260 Кримінального кодексу України).

         Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна.

         Досудове розслідування проводять слідчі ГУ СБУ В Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

© 2020 rivne-inform

Мої відео