Рівне Інформ

Збирають «данину» та розпоряджаються «націоналізованим» майном - судитимуть очільників псевдоміністерств та «Донбасгазу» квазіреспубліки «днр»

Збирають «данину» та розпоряджаються «націоналізованим» майном - судитимуть очільників псевдоміністерств та «Донбасгазу» квазіреспубліки «днр»
336707 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурорами Донецької обласної прокуратури скеровано до судів обвинувальні акти стосовно мешканця м. Донецька та двох громадян рф за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).

Досудовими розслідуваннями встановлено, що у лютому 2015 року громадянин України влаштувався до так званого міністерства доходів та зборів днр. Через 5 років «сумлінної праці» він дослужився до «начальника республіканської податкової інспекції в Амвросієвському районі», де забезпечував стягнення з бізнесменів «данини», яку окупанти називають «податками». У березні 2023 року чоловіка підвищили до «міністра доходів і зборів днр». Зараз «посадовець» організовує податкові перевірки підприємств на тимчасово захоплених територіях, регулює процес реєстрації нових фірм та вносить корективи до «податкового кодексу», аби ефективніше поповнювати кишені псевдореспубліканців.
 
            
 
Ще один обвинувачений - експосадовець російського «Газпрому» приїхав з м. Ростова-на-Дону до тимчасово окупованого м. Донецька та очолив «державний концерн «Донбасгаз», ставши його генеральним директором. Він розпоряджається викраденими у нашої держави природними ресурсами, а також майном незаконно «націоналізованих» підприємств газового комплексу України. Серед споживачів очолюваного росіянином підприємства - організації та установи органів окупаційної влади, а також військові підрозділи рф.
 
 
Інший громадянин держави-агресора спочатку обійняв посаду «першого заступника міністра економічного розвитку днр», а вже через кілька місяців - «міністра» вказаної незаконної установи. Він здійснює фінансовий контроль за захопленими заводами, фабриками та іншими промисловими об’єктами з метою отримання прибутку. Також створює ілюзію економічного розвитку «днр» задля інвестиційної підтримки та кредитування суб’єктів господарювання, зареєстрованих на тимчасово непідконтрольній Україні території.
 
Наразі обвинувачені перебувають у розшуку та переховуються від слідства. Досудове розслідування – ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях. Максимальне покарання – 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

© 2020 rivne-inform

Мої відео