Рівне Інформ

Передавав кураторам дані про позиції, блокпости й полігони ЗСУ – судитимуть учасника агентурної мережі російських спецслужб

Передавав кураторам дані про позиції, блокпости й полігони ЗСУ – судитимуть учасника агентурної мережі російських спецслужб
361381 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до Селидівського міського суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя смт Цукурине за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що в березні 2023 року співробітник фсб рф доручив військовій лікарці медичної служби нзф днр «Спарта» створити агентурну мережу.
 
 
Жінка вийшла на жителя, який будучи прихильником московської ідеології, погодився сприяти підриву національної безпеки нашої держави. Чоловік збирав інформацію про розташування частин та підрозділів Збройних Сил України й інших військових формувань на території м. Українськ, м. Селидове, смт Цукурине Покровського району.
 
Інформатор передавав «кураторці» дані про місця дислокації особового складу ЗСУ в населених пунктах. Також він надсилав повідомлення про розміщення полігонів, транспорту, військової техніки, позицій і блокпостів. До своїх «звітів» чоловік прикріплював скріншоти Google Maps з відмітками, а в одному випадку – навіть відеозапис місцевості.
 
Аби приховати сліди злочинів громадянин використовував заходи конспірації, однак його викрили та затримали правоохоронці.
 
Нині обвинувачений чекає на вирок суду під вартою. Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Покарання – 15 років за ґратами або довічне ув’язнення, з конфіскацією майна.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 rivne-inform

Мої відео