Рівне Інформ

Треба знайти баланс між необхідністю захищати державу та забезпечувати економічне зростання країни

Треба знайти баланс між необхідністю захищати державу та забезпечувати економічне зростання країни
390370 ПЕРЕГЛЯДІВ

Наразі мобілізація потребує певного вдосконалення, вважає народна депутатка, Голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк. Отож, за її словами, треба знайти баланс між необхідністю захищати Україну та забезпечувати економічне зростання країни.

Про це повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради України.

Днями проводилось засідання Української Ради бізнесу, яка об’єднує 119 бізнес-асоціацій, що працюють у різних напрямках вітчизняної економіки. Одне з важливих питань, яке порушувалося під час засідання, стосується мобілізації та справедливого бронювання співробітників того чи іншого підприємства.

«На сьогодні є велика кількість спеціальностей, працівників бізнесу, без яких може зупинитися та чи інша підприємницька діяльність. Тому бізнес порушує питання про бронювання співробітників. Відповідно, коли законопроєкт щодо мобілізації знову зайде на розгляд Верховної Ради, для народних депутатів важливо буде оцінити, яким чином прописані процедури, що пов’язані з бронюванням. Нині чинна процедура потребує певного вдосконалення. Думаю, представники бізнесу будуть почуті, щоб був знайдений баланс між необхідністю захищати нашу державу та забезпечувати економічне зростання країни», — сказала народна депутатка.

Олена Шуляк нагадала, що партнери не фінансують український сектор безпеки та оборони. Гроші на це надходить від українського бізнесу шляхом сплати податків на території України. Тому, як каже парламентарій, в нинішніх умовах усе українське суспільство має бути об’єднаним: це стосується і бізнесу, і правоохоронців, і представників органів державної влади.

«Той бізнес, який сьогодні працює «по-білому», сплачує всі податки, створює робочі місця й підтримує обороноздатність держави, жодним чином не повинен відчувати утисків. На сьогодні в Україні має бути єдиний орган, який займатиметься питаннями порушень з боку бізнесу, - це Бюро економічної безпеки. Бізнес неодноразово наголошував на необхідності вдосконалення законодавства щодо БЕБ, і зараз у парламенті є декілька законопроєктів, які очікують розгляду. Думаю, що для нас як для народних депутатів це має стати одним із пріоритетних завдань, треба виписати законодавство так, щоб цей орган був дієвим, а інші правоохоронці не мали можливості проводити перевірки чи тиснути на бізнес», — підкреслила  Голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

  • Нагадаємо, що раніше пресслужба Апарату Верховної Ради України повідомляла про порушення правил публічної закупівлі на платформі Prozorro. Тоді компанія "Укрнафта" майже на 57 мільйонів гривень закупила турецькі автобуси, які маскувались під українські.
  • За словами Голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитра Кисилевського, лише у грудні минулого року було виявлено 4 публічні закупівлі на загальну суму майже 72 мільйони гривень, які нахабно порушували українське законодавство про локалізацію.Постачальники вносять у державний реєстр товарів з локалізацією фіктивні дані. Як каже Дмитро Кисилевський, вже для всіх очевидно що відповідальність за порушення законодавства у сфері публічних закупівель слід негайно посилювати.
  • Також у Верховній Раді повідомляли про проведення Брюсселем перевірки військової допомоги, наданої державами-членами Європейського Союзу Україні з моменту повномасштабного вторгнення російської федерації. Проведений аудит допоможе активізувати підтримку на різних рівнях.

© 2020 rivne-inform

Мої відео