Рівне Інформ

СК «Прометей» вкотре кращий за БК «Запоріжжя»

СК «Прометей» вкотре кращий за БК «Запоріжжя»
33795 ПЕРЕГЛЯДІВ

27 лютого баскетбольний СК «Прометей» на виїзді здобув непросту перемогу над БК «Запоріжжя» в черговому матчі чемпіонату. Невпевнено розпочавши, підопічним Карліса Муйжнієкса все ж вдалося переломити хід зустрічі, у підсумку тріумфувавши з рахунком 85:93.

Впродовж нинішнього сезону «Прометей» без особливих проблем тричі здолав запоріжців у Суперлізі. Як на домашньому паркеті, так і в гостях. Однак у цьому матчі команді Плеханова довгий час вдавалося контролювати хід подій на майданчику. Господарі вдало стартували, скориставшись невпевненою грою у нападі кам’янчан. «Прометей» у першому періоді реалізував лише 31% кидків з гри, часто не влучаючи з лінії штрафного та додавши до цього ще й 7 втрат. Рахунок дебютного відрізку — 19:14 на користь БК «Запоріжжя».

«Ми занадто багато нервували. І гравці, і я навіть нервував. Іноді мій стан передавався баскетболістам нашої команди», — зізнається головний тренер СК «Прометей» Карліс Муйжнієкс.

«Все це виливалося в незабиті очки та легкі пропущені м’ячі, де «Запоріжжя», не прикладаючи особливих зусиль, один в один просто обігравали нас», — каже капітан СК «Прометей» Денис Лукашов.
28:24 — БК «Запоріжжя» все ще виглядає краще. Другий період став найрезультативнішим у матчі. «Прометею» не вдавалося вирівняти гру. Колектив Муйжнієкса програвав під щитами, демонструючи гірший відсоток влучень. У підсумку господарі пішли на велику перерву за переваги в «+ 9» очок. Та ще й лідер кам’янчан Денис Лукашов отримав другий технічний фол і сів на лаву до завершення поєдинку.

«Невпевнена гра як в захисті, так і в нападі призвела до зайвих розмов і закінчилися двома технічними фолами», — пояснює капітан СК «Прометей» Денис Лукашов.

У третьому періоді команді з Кам’янського вдається мобілізуватися. «Прометей» влучає 4 дальніх кидки, впевнено діє на підбираннях та обмежує власні втрати. Це дозволяє перед фінальним відрізком скоротити відставання до 2 очок.

«Суперник весь час грав «зміну». Ми не були до цього готові. У другій половині ми зробили корекцію та зіграли розумніше в нападі, а в захисті вже показали справжній чоловічий характер», — каже головний тренер СК «Прометей» Карліс Муйжнієкс.

Відчувши переможний ритм, «Прометей» у заключній десятихвилинці грає з натхненням. Перевага гостей помітна на всіх позиціях — від «бігменів» до захисників. Не витримуючи темпу, «Запоріжжя» починає помилятися, втрачає перевагу, у підсумку поступаючись. «Прометей» виборює четверту перемогу поспіль в очних протистояннях із запоріжцями.

«Ми зробили багато помилок в захисті, програли підбирання, не розібралися в найпростіших взаємодіях», — зізнається гравець БК «Запоріжжя» Андрій Мироненко.

«Система захисту, яку ми зараз граємо, передбачає абсолютну віддачу при захисті «один в один». Як тільки ми перестали це робити, відразу почали отримувати по 5, 6 і навіть 7 атак поспіль. А коли команда в 4 чверті пропускає 5 разів поспіль — шансів ніяких у неї немає», - каже головний тренер БК «Запоріжжя» Валерій Плеханов.

Кращими у матчі стали гравець «Прометея» Моріс Крік — 22 очки та 6 підбирань, а також Брендон Рендольф із «Запоріжжя» — 32 бали плюс 8 підбирань.

© 2020 rivne-inform

Мої відео